Аромапунктура, персонализирана рецепта

Аромапунктура. Ще кажеш, това пък какво е? Е, това е нов начин да помагам на хората, който наскоро моите светлинни йерархии ми дадоха. Една чудесна комбинация между Ароматерапия и Акупунтура без игли.

От много време ме привличат етеричните масла, като цяло съм очарована от растенията, билките и лечебната сила, която имат. Те са живи същества, които ни позволяват да се хармонизираме и ни помагат да се лекуваме, ако знаем как да ги използваме. В друг живот съм имала много познания по темата и съм общувала много с тези вълшебни същества. Ето защо сега, въпреки че не знам дори имената на растенията, които имам у дома ми, те растат като луди и винаги изглеждат весели, здрави и красиви. Обикновено си говоря с тях и им казвам колко са хубави и колко ги обичам, а те ми се отблагодаряват, превръщайки дома ми в малка джунгла.

Все ми се иска да знам повече фитология и да познавам свойствата на повече растения и масла, но никога не съм имала времето и възможността да навляза сериозно в тематиката. Сега моите йерархии ми казват, че няма нужда да се обучавам повече, че просто трябва да поставя в услуга на другите това, което вече знам и мога. Ще трябва да се вслушам в съветите им…

Първата рецепта (реален случай)

Преди време имах ситуация на доста стрес и тревожност и един ден докато си правех сеанс, за да се хармонизирам, йерархиите ми казаха да приложа 2 капки етерично масло от българска роза, което винаги имам вкъщи, в определени точки на тялото и да започна да ги масажирам леко. Ефектът на успокоение дойде след няколко минути, а след няколко дни изчезна и физическата болка, която изпитвах в една от точките, беше невероятно. Приложих го няколко дни, мина ми, но не се замислих повече над случката.

Следващи рецепти (реални случаи)

Наскоро по време на сеанс с момиче, което беше в депресивно състояние, нейните йерархии  започнаха да ми казват, че трябва да ѝ препоръчам да си прилага 2 вида етерични масла в различни точки на тялото. Бях изненадана, но го направих. Казаха ми имената на маслата и ми посочиха конкретните точки. Предадох информацията. След няколко дни момичето ми каза, че усеща голямо подобрение.

Друг ден трябваше да обслужа човек с рак на черния дроб и рак на белите дробове. Не иска да се подлага на химиотерапия, изпитва ужасен страх от болници и е решил да се лекува с естествени методи. Никога не бих посъветвала никого да не ходи на лекар, особено ако е в сериозна ситуация като тази. Всеки обаче е господар на живота си и е свободен да решава как иска да постъпи в дадена ситуация. Започнах да се консултирам с неговите йерархии, за да видя какво могат да му препоръчат. И се оказва, че отново, наред с промяна в храненето, хранителни добавки и бахови есенции, започнаха да ми казват имена на етерични масла и да ми показват къде точно да прилага всяко от тях. Това отново си беше една персонализирана рецепта по Аромапунктура. След няколко дни човекът ми разказа, че преминава лечебна криза (тялото започва да изхвърля токсини), но че емоционално се чувства много по-добре.

Аромапунктура, персонализирана рецепта

Случилото се малко ме озадачаваше, но не се замислих повече. Легнах си и … не успях да заспя, не ми позволиха да заспя. Йерархиите ми започнаха да ми обясняват, че това е нещо, което имам способността да правя, услуга, която мога да предложа на другите. Да давам персонализирани рецепти по аромапунтура на хората, за да подобрят физическото и емоционалното си състояние или пък да се справят с конкретен симптом, използвайки етерични масла. Че мога да правя това по време на сеанс, когато йерархиите ми го казват беше ясно. Обаче сега йерархиитми е казваха, че персонализираната рецепта сама по себе си е нещо, което бих могла да предлогам, дори без терапевтичен сеанс, и че тази рецепта, ако човекът я прилага върху себе си може да има много благоприятен за него ефект. Нека видим защо.

Как действа Ароматерапията

Всички знаем, че при Ароматерапията се използват масла, някои етерични, тоест ароматни и други растителни, тоест без аромат. Обикновено растителните се използват само като носители на етеричните, които обикновено са по-скъпи и затова се разреждат в някое растително масло.

Българското розово масло, например, което е единственото, което наистина познавам, е от сорта Роза Дамасцена, то е най-скъпото етерично масло в света и най-трудно за извличане. Оказва невероятно въздействие върху 4-та чакра (сърцето), регенерира фантастично и подмладява кожата, действа върху емоционалното състояние на човека, свързва го със сърцето му, с неговата същност и с всеобщата любов, прави го по-отворен към преживяванията в живота чрез любов. Това масло обикновено не се ползва чисто. Не защото не бива или не може. То е едно от малкото, които не са токсични и може да бъде дори погълнато без никакъв риск. Просто защото е много скъпо. Затова обикновено се разрежда в масло от жожоба, което е много по-евтино. Дори в тази си комбинация, с 10 или 20% българско розово масло в сместа се наблюдават мощните му свойства.

При Ароматерапията етеричните масла действат върху обонянието, когато ги вдишваме и когато се прилагат върху кожата. Във втория случай те влизат и в кръвообращението. Както при вдишване, така и при смесване с кръвта ни етеричните масла предизвикват химически промени в организма.

Ароматът, който отделят етеричните масла е много фина енергия със специфична високочестотна вибрация. При навлизане в тялото чрез обонянието или чрез кръвта, те генерират повишение на локалната вибрация на точките, където са приложени и общо на тялото.

Обонянието и мозъкът

Известно е, че обонянието се контролира от една част от човешкия мозък, която е много древна. Органът, който го управлява, се нарича обонятелна лукувица или крушка и е една от структурите на лимбичната система. От своя страна, лимбичната система контролира нашия инстинкт, настроение, бдителност, мотивация и емоции като цяло. Следователно, даден мирис може да ни накара да се успокоим или да се развълнуваме, настроението ни да се промени или пък да се пренесем 40 години назад в миналото, спомняйки си една сцена от живота ни, където този мирис е присъствал. Казва се, че обонянието е първото сетиво, което развиваме и най-мощното от 5-те физически сетива, които имаме. Най-директното, тъй като действа директно върху мозъка.

Днес вече учените доказаха, че миризмите ни въздействат пряко и са способни да променят нашите емоции, настроение, да предизвикват спомени или да провокират физически и химически реакции. Тоест, с подходящите аромати мозъкът може да бъде направляван, за да предизвика желаните от нас реакции и резултати.

Етерични масла и кръвоносната система

При нанасяне на етерични масла върху кожата, те навлизат в кръвоносната система. Пренесени от кръвта по цялото тяло, с високата си вибрация те повишават вибрацията на органите и системите, до които достигат. Това спомага за енергийното им хармонизиране, което от своя страна прави възможно и физическото им възстановяване.

Ароматерапия и енергийни меридиани

До вчера не бях обърнала особено внимание, но йерархиите винаги ми казваха, че маслата трябва да се прилагат в определени точки на тялото, което всъщност са точки от енергийните меридиани. Това има смисъл, знаейки, че всяко етерично масло има специфични свойства и че всяка точка от меридианите влияе по определен начин на тялото. Всичко пасва.

Какво е открила ТКМ

Традиционната китайска медицина е изучавала за повече от 5000 години структурата на човешкото тяло и връзката между органите и каналите, по които тече енергия в тялото и как тази енергия захранва органите и системите. Енергийните меридиани са каналите за фината енергия на фините тела, точно както кръвоносната система е за физическото тяло.

Въз основа на тези знания, толкова обширни и задълбочени, придобити от китайските лекари през вековете, те създали сложни техники, които днес познаваме като акупунктура, аурикулопунктура, дигитопунктура и други. С помощта на игли, с пръсти или по други начини, сред които, както успях да се уверя могат да бъдат и ароматите, действайки в дадени точки от меридианите може да се хармонизира и възстанови правилното функциониране на един орган или на цялостна система.

Да обърнем процеса

Човекът със своите физически и фини тела е едно много сложно цяло. Ние сме енергия, по-плътна или по-фина и всичко ни влияе по един или друг начин. Физическото и енергийното са взаимосвързани и въздействайки на едното може да се повлияе на другото и обратно. Ако си създаваме отрицателни емоции, ние влияем негативно на физическите си органи и системи, докато накрая заболяваме. Ако въздействаме върху нашите емоции и върху фините си тела чрез високочестотни аромати, можем да провокираме реакции на физическо ниво, които ще направят възможно възстановяването и физическото изцеление.

Каква може да бъде очакваната полза от Аромапунктурата

Разбира се, ако човек има сериозно заболяване, той вероятно не може да бъде излекуван само с ароматерапия. Виждала съм в сеансите си, че йерархиите винаги дават набор от индикации за такива случаи, където аромапунктурата е една от тях.

Въпреки това, знаейки, че болестта не е нищо друго освен последица и симптом на емоционален дисбаланс, на конфликт, живян по нехармоничен начин и емоционално нерешен или в процес на разрешаване, тогава можем да разберем важната роля, която ароматите могат да придобият за емоционалното балансиране. Веднъж балансирано емоционално, тялото само или с малко външна помощ ще произведе химичните реакции, необходими за възстановяване и на физическото равновесие.

Освен това, съзнателно можеш да си помогнеш, прилагайки препоръките от пост Как да поддържаме хармонията в себе си, за да сме съвършено здрави.

Само за случаи на физическо заболяване?

Очевидно не.

Чрез персонализирана рецепта за аромапунктура, прилагана върху различни специфични точки от меридианите, може да се работят теми като страхове, фобии, зависимости, депресия, тревожност и др.

Трябва да се има предвид, че човешкото същество работи въз основа на емоции. Ароматите могат да променят емоциите ни и по този начин да коригират даден навик или поведение, което имаме.

Някоя рецепта, която да е валидна за всички?

Очевидно не.

Емоциите, които всеки генерира дори и в една и съща ситуация, са много лични. Филтрите, които всеки от нас прилага за декодиране на реалността, са уникални. Причините, поради които човек се разболява от същото заболяване или има същата зависимост, са много конкретни. Моментното емоционално, енергийно и физическо състояние на всеки е различно. Следователно не е възможно да се даде еднаква рецепта за всички. Не би било реално.

Искаш ли да получиш персонализирана рецепта за Аромапунктура?

Изпрати ми личната си информация: трите имена, дата и място на раждане, личен телефонен номер или най-добре снимка. По този начин мога да те идентифицирам точно. Напиши ми за какво конкретно искаш рецептата. Твоите йерархиите ще решат кое е най-доброто за теб в момента. После ти изпращам рецептата, купуваш си нужните етерични масла и се захващаш за работа.

Разбира се, надявам се и ти благодаря предварително, за което, да ми информираш за това как е протекъл процесът при теб и какъв е бил резултатът. Защото раздвижване неизбежно ще има.

Светлина, Мир и Любов

Бих се радвала да узная твоето мнение и коментари по темата. Ако ти е харесало, сподели.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019 Гери  Радичкова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.