Защо се разболяват децата

В нашата европейска култура е здраво залегнало вярването, че когато едно дете се ражда то е като “бял лист”, върху който родителите, учителите и обществото започват да пишат. Втората част е много точна, всичко което заобикаля детето му влияе, всъщност не само влияе на детето, а и на всяко живо същество на Земята. Не така стоят обаче нещата с определението “бял лист”.

В Библията има няколко референции на тази тема. Например: “И учениците му го попитаха (Исус), казвайки: Учителю, поради чий грях, негов ли или на родителите му, той се е родил сляп?”. На друго място се казва: “Бащите ни ядоха кисело грозде, а зъбите на децата скоминясаха.” Ако едно дете реално се ражда като “бял лист”, какъв смисъл биха имали тези фрази за хората от онези времена? Отговорът е много прост.

Когато се раждаме носим информация от предишните си животи 

В повечето религии е прието като факт, че душата пътува от едно въплъщение в друго, от едно физическо тяло в друго, експериментирайки и обогатявайки се с житейски опит. Християнската Църква също го е приемала като факт до 3 век, когато по политически причини се е взело решение темата за прераждането да бъде заличена, за да може църквата да има по-голяма мощ над душите, по-голяма земна власт. Ако човек вярва, че има една единствена възможност преди да се завърне към Бог и че единственият път за това е Църквата… какъв избор му остава?

Информацията, която една душа носи е в основата

В основата на всичко, което ще се случи в живота на човека от там нататък. От там и въпроса: “поради чий грях, негов ли… той се е родил сляп?”. Ако в друг живот една душа не се е научила да приема любов от другите, ако човекът е бил много ментален, много рационален и не си е позволил да отвори сърцето си на никого, в този живот може да се роди като дете със Синдром на Даун. Детето се ражда с много ограничен рационален ум и за сметка на това с много активно дясно мозъчно полукълбо, което контролира креативността и емоциите. Всички знем колко любвеобилни са децата със Синдром на Даун и какво означава за родителите да имат такова дете. Цялото семейство се вижда “принудено” да се посвети телом и духом на това дете. И това е перфектно. Един идва да се научи да получава любов и друг идва да се научи да дава безусловна любов. Животът не търпи неравновесие за дълго време… Същото е в сила за децата, които се раждат с умствени или физически недостатъци. Ако се изследва родословното дърво на такова дете ще се види, че винаги става въпрос за дърво, в което е имало голяма липса на любов и на нежност. Детето идва да промени тази условност, идва да даде една възможност на родителите и семейството да се научат на обич и нежност.

Трябва винаги да помним, че житейският опит, който въплатената душа има нужда да експериментира, ще и бъде предоставен от родовата генетика и от родовото колективно подсъзнание.

“Бащите ни ядоха кисело грозде, а зъбите на децата скоминясаха.” Тази фраза означава, че душата наследява цялата информация от своя род, генетична и като подсъзнание. Това, което живеят едните не изчезва, предава се на следващите. Научно е демонстрирано, че емоциите на предците буквално се записват в ДНК-то и биват предадени на следващите поколения. Има една обща съвместна работа, която се извършва когато едно дете избира и се ражда от едни родители. В неговата генетика се слива информацията от единия и другия родител, от майката и бащата, и от съответните им родове. Цялото страдание, всичките емоционални конфликти в рода, останали неразрешени, се запечатват в клетките на детето, в негото ДНК. Ако едно дете се роди с левкемия, това идва да разкрие, че в този род или между родителите е имало много насилие (физическо или не), много студени отношения, голяма липса на нежност. Ако едно дете се роди с проблеми на костната система или на мускулатурата, това разкрива конфликти на неуважение и неоценяване в рода. Необходимо е да се изучи родословното дърво, за да се открие източника на това наследство и то да бъде работено, да бъде променена информацията на клетъчно ниво.

Да се роди с болест или с някакъв недостатък винаги е огромен акт на любов от страна на душата на детето. И е една огромна възможност за родителите и семейството да придобият съзнание за програмите, които са наследили от предците си и да ги трансформират. Защото всичко е информация и всичко може да бъде трансформирано.

Има други случаи когато едно дете се ражда болно и след не много време (месеци или някоя година) умира. Тук става дума за душа, кято не е успяла да донаучи един урок в предишния си живот, за много малко не и е достигнало времето, въпрос на месеци или години. Винаги е свързано с любов, с неспособността на тази душа да приема любов, да дава любов, да се отвори за любовта или просто да приеме и живее живота си (когато човек се самоубива). Ако после се роди като болно дете, душата ще се види принудена да получи огромна доза любов и загриженост от страна на родителите, нещо което в предния живот не си е позволила да експериментира.

Също така е възможно едно дете да се роди здраво и да се разболее по-късно. В този случай става въпрос за активирането на друг механизъм. Детето “соматизира” конфликт на майката. В тези случаи говорим за “Проектосмисъл”на детето. В сайта ми http://www.biodekodirane.com/proyecto_sentido.html можеш да прочетеш повече на тази тема. В периода от 0 до 3 години детето няма собствени емоции, тъй като не се възприема като отделно същество от майката. На тази възраст всеки симптом, който детето проявява е отражение на преживяване на майката. По-късно, до 10 годишна възраст детето започва да проявява и собствени емоции, но продължава да е енергийно силно свързано с майката, поради което при болест на детето до тази възраст винаги ще търсим какво преживява майката в този момент. По тази причина най-голямата отговорност на една майка е да излекува личните си конфликти. Така душата на детето няма да се чувства задължена да ги приема като свои и да развива някаква болест (да не забравяме, че болестта е знак, който сочи към конфликта, който се живее).

Тези са общо казано причините, поради които едно дете се разболява. Нека помним, че нищо не е случайно на тоя свят, всичко си има някакво предназначение, някаква причина да се случи. Ако детето ти е болно, запитай се какъв конфликт живееш ти като майка. Ако детето ти се е родило с някакъв проблем проучи родословното си дърво, ще ти даде много отговори. Детето ти е дошло да обедини семейството чрез силата на любовта. При всички случаи потърси специализирана помощ, която да ти помогне да разбереш причините довели до процеса, който живееш и да ти помогне да го трансформираш. Не е важно какво се случва, важно е как го възприемаме.

 

Светлина, Мир и Любов

Защо се разболяват децата

Ще съм щастлива да узная мнението ти и коментарите ти по този пост. Ако ти е харесал, сподели го

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016-2019 Гери  Радичкова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *