Що е подсъзнанието и как функционира

В отговор на вашите въпроси и препоръки днес ще дам някои изяснения по тази тема.

При Биодекодиране, Бионевроемоция, Невро Лингвистично Програмиране, Психология и при други методики винаги се говори за подсъзнанието, винаги работим върху подсъзнанието. Но, какво всъщност е подсъзнанието?

Какво е подсъзнанието?

Човешкото същество е най-мощният компютър създаден на земята до днес. Във всеки един момент възприемаме едно чудовишно голямо количество информация: онова, което виждаме, което чуваме, температурата на въздуха върху кожата ни, допира на дрехите ни с тялото, тона на гласа на този, който ни говори, жестовете, чувстваме енергията на мястото къдете се намираме и на другите около нас, улавяме ароматите, вкусовете и безброй други видове информация. Ако трябваше да обработваме съзнателно и непрестанно всичката тази информация, чисто и просто нашият процесор би колапсирал. За да не се случва това ние имаме филтри, които разделят приетата информация на две части: първата е съзнателно обработена от съзнателния ни ум (само около 3-5%), а другата, така нареченото подсъзнание, абсорбира всичко, което в този момент не ми е жизнено важно да обработвам (около 95-97%). Ако ти ми говориш, аз полагам усилие да разбера смисъла на думите ти, не ми е необходимо да регистрираам съзнателно шума от играещите в парка през улицата деца. Тоест, не регистрирам тази информация съзнателно, но тя не се губи, записва се в подсъзнанието ми. Така примерно се зараждат алергиите. Можеш да прочетеш повече по темата в предишния ми пост “Скритото послание на алергиите”

Как функционира подсъзнанието?

Прави го на базата на 4 универсални закона, тоест, правила, които са валидни винаги, без изключение. Нека видим кои са те.

Подсъзнанието е подчинено на 4 основни закона. Тези 4 закона са в сила когато се разболяваме и когато оздравяваме. Това е една чудесна новина, тъй като показва, че болестта винаги е обратима. Само трябва да бъде извървян в обратна посока пътят, който ни е довел до болестта.

1-ви Закон: Другият не съществува.

В моята биологична реалност другият не съществува, всичко съм аз, всичко е свързано в едно цяло. Тук се наблюдават два основни конфликта: идентифициране и отразяване. Това, което правя е, че чрез съпричастност и състрадание приемам като личен проблема на другия. Един прост пример: жена се разболява от рак на белия дроб и нейният най-добър приятел развива същият вид рак. Тоест, любовта към приятелката и състраданието изпитано към нея прави така, че той приема като личен нейния конфликт и развива същата болест. Дълбокото умствено и емоционално желание да даде живот на другия прави така, че тялото идентифицира тази нужда като лична. Друг ясен пример е майка, която развива рак на черния дроб, защото дъщеря ѝ се е омъжила за артист. Майката има вярването, че “дъщеря ми се е омъжила за един умрял от глад”. Тялото не прави разлика между страха на майката, че дъщерята ще гладува и нейния личен глад, тоест, за подсъзнанието другият не съществува, подсъзнанието отразява и генерира върху своето тяло онова, което е на другия. За пояснение: в Биодекодирането, както и при китайската медицина, белите дробове са свързани с желанието за живот, а черният дроб прави функцията на склад за хранителни припаси, това са само едни от значенията на тези органи.

2-ри Закон: Подсъзнанието не прави разлика между физическа реалност, илюзия, въображение и символичност.

Тоест, подсъзнанието не прави разлика между това, което се случва и онова, което си въобразяваме, че се случва. Много е лесно да го изпробваме. Представи си, че захапваш парче лимон. Какво става? Започва слюноотделяне, получаваш биологична реакция, въпреки че реално не си захапал лимон. Защо? Поради втория закон на подсъзнанието. Валиден е винаги. Би трябвало да имаме предвид този закон в ежедневието си. Внимателно с фрази от рода “побеснявам като видя това..”, “разболявам се като кажеш онова…”, “главата ми ще се пръсне..”, “сърцето ми се къса..”, т.н. Ако не искаш нещо негативно да се случи просто не мисли за него. Ако не искаш да привлечеш нещо, не мисли за него, още по-малко го произнасяй на висок глас и не го изписвай. По същата тази причина, отнесена на по-високо ниво, няма смисъл да се бориш срещу каквото и да било, тъй като самата твоя мисъл срещу нещото го прави още по-реално, генерира повече количество от същото, прави го по-силно. Поради втория закон на подсъзнанието критиката (навик широко разпространен в модерното ни общество) се оказва много, много токсична. Да посвещаваш ментална и емоционална енергия на нещо негативно е безкрайно токсично за душата и тялото, така създаваш повече от онова, което се предполага, че не харесваш и отхвърляш. Много по-добре би било да посветиш мислите си на онова, което искаш, на любовта, на мира, на равновесието, на хармонията. Искаш здраве? Мисли за здраве. Искаш вътрешен мир? Представи си и почувствай вътрешен мир. Искаш световен мир? Генерирай го в ума си, чувствай го, представи си го, живей го в ежедневието си и така ще допринесеш мир на света. Там където поставяш вниманието си, там поставяш енергията си и там където поставяш енергията си това е, което сътворяваш.

3-ти Закон: Времето не съществува.

Демострирано е, че подсъзнанието е безвремево, интерпретира информацията винаги в сегашно време. Миналото, настоящето у бъдещето за него са едно и също, всичко се случва в настоящия момент. Конфликт случил се преди 40 години и останал неразрешен има същата сила върху човека и в този момент. Един страх, че в бъдеще може да се случи нещо, което и Господ не знае дали ще се случи, има същото въздействие все едно това нещо се случва сега. За подсъзнанието един конфликт живян от един наш предшественик преди 200 години продължава да е реален и актуален и сега, докато не бъде осмислен и разрешен разбира се. Както казах в началото, същите закони, които водят до болестта или до патрона, който се повтаря в живота ни, служат също така и за изцеляване от тази болест или патрон. Само трябва да бъде осъзната причината и да се потърси специализирана помощ, за да бъде трансформирана информaцията посредством енергийна терапия или друг вид техники.

4-ти Закон: Подсъзнанието е невинно.

За това сме говорили много пъти. Подсъзнанието не прави разлика между истина и лъжа, шега или сарказъм. Не случайно се казва, че една лъжа повторена хиляда пъти се превръща в истина. Ако цял ден си повтаряш на теб самия колко си несръчен ще видиш как ще започнат да ти падат нещата от ръцете или ще започнеш да се препъваш на всяка крачка. Подсъзнанието не съди. Това, което му дадеш то го приема за 100% чиста монета. Този, който съди е съзнателният ум, който е получил дадено възпитание в къщи, в училище, в обществото. В Европа да се уригваш след хранене е признак за лошо възпитание. Обаче в арабските страни уригването е жест на благодарност за добрата храна, която са ти поднесли. Онова, което за една култура е добро за друга е лошо. Ти решаваш дали да живееш с едни вярвания или с други. За биологията всичко е истина. Всичко съм аз, всичко е вярно, всичко се случва в настоящия момент, за да се разболееш или за да се изцелиш.

Изводът, до който ни водят тези 4 закона е: Щом всичко е възможно, тогава ВСИЧКО Е ДОБРО, ВСИЧКО Е ПРАВИЛНО.

При терапиите използваме тези характеристики на подсъзнанието, за да можем да модифицираме подсъзнателните спомени, които имаме. До известна степен го “измамваме”, създаваме нови спомени, лично наши или на предците ни, модифицираме информацията записана в клетките ни, в нашето ДНК, в нашите чакри, които не са нищо друго освен хард дискове, които пазят всичката информация, наша и наследена. Резултатите могат да бъдат много явни и осезаеми. Ще ти дам пример. Цял живот съм била много зиморничава. Дори през лятото, ако се намирах в зала с климатик аз имах нужда едва ли не от одеало. Беше нещо прекалено. Всички по къс ръкав, а аз с шал и жилетка. Когато започнах да изучавам родословното си дърво открих, че имам директна връзка с прабаба ми по бащина линия. Направих едно упражнение по НЛП, в което попитах прабаба ми от какво се нуждае, за да се чувства добре. Тя ми отговори: човешка топлина, любов, и аз ѝ ги изпратих, от моето сърце към нейното. После почувствах как тя получава в сърцето си всичката топлина и любов, които аз ѝ изпратих. На следващия ден можех да ходя без шал и жилетка, вече не усещах студ както преди. Моята прабаба получи топлина и любов в сърцето си и аз експериментирах тази промяна на информацията в моето тяло.

Това е една проста демострация на това как работи подсъзнанието ни. То е невинно, не се съмнява и не съди, за него всичко е истина, всичко съм аз и всичко се случва сега. Така всичко може да бъде разрешено и поправено сега. Ти можеш да промениш себе си, само себе си. И можеш да го направиш в този момент. Само от теб зависи. Имаш цялата информация. В теб се намира конфликта и в теб се намира разрешението му. Какво означава това? Означава, че ако ме дразни нещо у другия това не е нищо друго освен едно отражение мое върху другия на моята собствена сянка, на информацията, която нося в подсъзнанието си и не разпознавам като моя или пък не приемам като моя. И какво мога да направя, за да спре да ме дразни онова, което виждам в другия? Да работя върху себе си, да опозная себе си, да оздравя себе си. “Дразнението” е мое, част от мене е и разрешението също.

Ти си господар на живота си. Твоето подсъзнание ти помага да видиш онова, което имаш нужда да бъде излекувано. В твоите ръце е да вземеш решение да го направиш. И аз съм тук, за да ти помогна.

Светлина, Мир и Любов

подсъзнанието

Ще съм щастлива да узная мнението ти и коментарите ти по този пост. Ако ти е харесал, сподели го

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016-2019 Гери  Радичкова

4 thoughts on “Що е подсъзнанието и как функционира

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *